Kárpátok Syrenaja

"Így készülünk szelíd háborura, mindíg magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk s míg kisebbítnek, lassan megnövünk."

HTML doboz

200px-Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg.png

Sajtószemle, 12. hét (2014. március 17-23.)

2014.03.20. 12:34 bornemissza

AgentUngur a magyarok viszonyáról a német és orosz megszállókhoz

"Kérem, ne mondja senki, hogy megérdemelte, mert magyar volt, utolsó csatlós, aki '44 szeptemberében nem az ellenálláson törte a fejét, hanem azon, hogyan védhetné meg a hazáját. A lengyelek még rosszabb sorsot kaptak a szovjetektől, a náciknak leghősiesebben ellenálló népként százezernyi főbelőttet Sztálin parancsára (Katynnál sokkal nagyobb méretű volt a népírtás), '44-ben Varsó elárulását, és ugyanolyan brutális megszállást „győztesként”, mint Magyarország vesztesként. Mert nem egy gonosz volt akkoriban errefelé, hanem kettő, és a magyar nép többségének teljesen jogosan tűnt félelmetesebbnek a szovjet gyilok, mint a német. Ez a tény nem kisebbíti a holokauszt borzalmát, a magyar állam és megannyi magyar polgár felelősségét, bűneit, egyáltalán nem. De fel kellene fogni, hogy megértsük, mi, hogyan és miért történt 1944-ben."

Schiffer András a kormányfőjelöltek vitájáról

"Rajtam mindenesetre nem fog múlni, hogy április 6-án a választópolgárok érvelő vitákat követően hozzanak felelős döntést hazánk jövőjéről. Most úgy tűnik, egyetlen szereplő, Orbán Viktor hivatalban levő miniszterelnök akadályozza az érvek nyilvános megmérettetését. A kormányfő a hatalom, az LMP az érvek erejében bízik.Itt tartunk."

 

444.hu a felújított Kossuth térről

"Budapest egyik legfontosabb terének közepén felszámolták az évtizedes posztkommunista rohadást a nyomorult politikusparkolóval és az egész lehangoló lezárással. Lett helyette egy jó hangulatú, autók elől lezárt közösségi tér, ahol lehet sétálgatni, leülni a víz mellé, felmászni a szobrokra, megközelíteni a parlamentet, biciklizni, fényképezkedni a díszőrséggel, ilyesmi. Mint egy európai fővárosban.

A magyarok saját fővárosuk közepén egyszerűen szabadabbakká és felnőttebbekké váltak azzal, hogy használhatják, ami az övék. Ráadásul tök jó hangulatban.

Eddig minden szuper. Nagyon jó húzás volt a kormánytól. Kár, hogy nagyjából ez volt az egyetlen ilyen.

Nem emlékszem pontosan, mire gondoltam 2010 tavaszán, de az átlagosnál optimistább, a valóságtól mégsem teljesen elrugaszkodott lelkes huszonévesként valami olyasmit reméltem az új kormánytól, amilyen ez a térfelújítás lett."

A bejegyzés trackback címe:

https://karpatokszirenaja.blog.hu/api/trackback/id/tr255870969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása