Kárpátok Syrenaja

"Így készülünk szelíd háborura, mindíg magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk s míg kisebbítnek, lassan megnövünk."

HTML doboz

200px-Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg.png

Qui suis-je? Ki vagyok én?

2015.01.10. 20:32 bornemissza

 

Gondolatok a Charlie Hebdo elleni támadás kapcsán...

Egészen 2015. január 7-ig olyan volt az európai országok közélete, mintha egy nagyobb család két nagy csapatba tömörülve játszott volna activity-t. Ki viccesen, ki komolyabban, ki pedig elképesztően ízléstelen humorral hecceli a másik csapat tagjait a játék közben. Van aki komolyan veszi, és nagyon beleloholja magát a másik csapat heccelésébe, és van, aki kicsit távolabbról nézve csak röhög az egészen. A viták néha nagyon magas hőfokot érnek el játék közben, de tettlegességre senki sem gondol, hiszen mégiscsak egy család vagyunk. Ám egyszer, amikor a család magát viccesnek gondoló tagja a seggét és a péniszét mutogatja a másik csapatnak, fölkel a sarokból egy csak nemrég örökbefogadott családtag, és minden különösebb gond nélkül lepuffantja az önjelölt humorheroldot, mondván: „Na ez már tényleg nem volt vicces…”

Ilyenkor nem lehet adekvát reakcióról beszélni, ilyenkor nem lehet azt mondani, hogy a család hibbant tagja rászolgált a sorsára. A családi összejövetelek már sosem lesznek olyanok mint régen. A családot érte támadás, belülről.

Charlie, bár vérrokonom, nehéz a szar humorával azonosulni, de ott van Ahmed, a másik örökbefogadott testvér, aki a testével próbálta védeni - sikertelenül - a hibbant provokátort. Ahmed visszaadta a reményemet is, mert látszik, hogy van sikeres örökbefogadás!

Je suis Ahmed.

charlie-hebdo-je-suis-ahmed_5183387.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karpatokszirenaja.blog.hu/api/trackback/id/tr857059833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása