Kárpátok Syrenaja

"Így készülünk szelíd háborura, mindíg magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk s míg kisebbítnek, lassan megnövünk."

HTML doboz

200px-Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg.png

Sajtószemle, 14. hét (2014. március 31-április 6.)

2014.04.03. 14:14 bornemissza

 

Béndek Péter az elmúlt négy évről

"A verbális agresszió és propaganda a jogállammal szembeni kulturális lázítással együtt annyira hatékonyan tették tönkre a nyilvánosságot, mint eddig semmi. A kormány hívei számára se a gazdasági szenilitás, se a korrupció intézményesülése, se a civil társadalom láncra fűzése, se az éhezés növekedése, se, se, se... nem érvek a kétségkívül kártékony posztkommunista kultúra elleni harcban. Lánczi András legutóbb a HV-ban bejelentette, hogy Magyarországon vagy gazember vagy hülye az, aki nyugati típusú demokráciát szeretne."

 

Csunderlik Péter az elmúlt négy évről

"A Kerényi-probléma a NER humánerőforrás-politikai állatorvosi lova. Van erre más szavunk is a magyar eszmetörténeti szótárban, mégpedig a kontraszelekció. Alkalmatlan emberek kerülnek pozícióba, kizárólag a lojalitásuk okán – szól ki a bennem rágódó Németh László. Hogy a tévést előléptetik a nevezetes Cohn-Bendit-riport után, amelyért csak csöndes megvetés járna, míg a Földrajzinév-bizottságot szétkergetik egy a magyar helyesírás – nem bolsevik trükk, hiszen még Vörösmarty Mihály írta az első magyar helyesírási szabályzatot – szabályai nyomán meghozott szakmai döntés miatt. De hosszan lehetne sorolni óvodák pártalapon leváltott igazgatóitól a nemzeti dohánybolt-koncessziók kiosztásáig a történeteket, az elrettentő eseteket. Ha ez így marad, ha továbbra is ez lesz a minta, hosszabb távon felmérhetetlenek lesznek a mentális károk."

 

Gazda Albert az elmúlt négy évről

"Az elmúlt négy év a kihagyott ziccerek négy éve. 2010-ben azt hittem, Orbán Viktor lehet az, aki konszolidálhatja ezt a szegény Magyarországot. Végül is mindegy, ki, attól sem omlottam volna össze, ha már Horn Gyulának sikerül. Orbán Viktor azonban úgy találta, előbb még bele kell taposnia a földbe az ellenzékét. Egy kétharmad nem volt elég, kell még egy. Orbán Viktor nem nyugszik, amíg az utódpárti gyökerű baloldal létezik.

2014-ben nem fogják a választók megbüntetni Orbán Viktort. Nem azért, mert nem érdemelné meg. Azért, mert nincs kivel. Ez a kormányzás legnagyobb eredménye."

 

Stumpf András az elmúlt négy évről

"Kérdés, ott lesz-e az LMP.

Atomhisztijüktől ugyan hülyét kapok, zöldséget beszélnek eleget, de – ha a csíra szintjén is – felmutatják mindazokat az erényeket a baloldalon, amelyekért oly' sokat rítt a jobboldal. Négy éve még nem lehetett tudni, trójai falovai-e egy SZDSZ-átmentési hadműveletnek. Az árulók mára leléptek, ami maradt, az meg számomra hitelesen villantja fel egy nem utódpárti, nem internacionalista, nem pc és nem honkiárusító baloldal képét. 

Kár lenne, ha kiesnének."

 

Csizmadia Péter az elmúlt négy évről

"ha az „egy” Magyarországból ilyen könnyű volt átmenni a „két” Magyarországba, ott valamit elmulasztottunk, legelsősorban is annak végiggondolását, hogy valójában mi is tart egyben egy társadalmat. Ez ugyanis nem egy eleve adott automatizmus. Nyugat-Európában társadalmi kohéziónak nevezik, s nyugati gondolkodók már a kilencvenes évek közepén jelezték, hogy a mi régiónk legnagyobb problémája a társadalmi kohézió hiánya. Megismétlem: a kilencvenes évek közepén! Pedig akkor még minden rózsaszínűnek látszott!

Ebből az olvasatból, a hiányzó kohézió felől nézve pedig semmi csodálkoznivaló nincs abban, hogy eljutottunk odáig: ha liberálisok, konzervatívok, szocialisták, nemzetiek nem tudnak dűlőre jutni egymással, akkor próbálkozzanak meg külön. A Fidesz nem lacafacázik, ezt vágja a képünkbe."

A bejegyzés trackback címe:

https://karpatokszirenaja.blog.hu/api/trackback/id/tr815893817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása