Kárpátok Syrenaja

"Így készülünk szelíd háborura, mindíg magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk s míg kisebbítnek, lassan megnövünk."

HTML doboz

200px-Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg.png

Sajtószemle, 17. hét (2014. április 21-27.)

2014.04.23. 11:44 bornemissza

Ámon Kata az álbaloldali elitista vereségelemzésről

"De ha ez nem lenne elég, Bihi Miklós, a Párbeszéd Magyarországért tagja, Vizsoly polgármestere földesúriasan közli, hogy ezentúl márpedig ő nem segíti a helyi szegényeket, mert azok nem rá szavaztak. Segítse „ezeket” a hálátlanokat az, akire szavaztak, ha meg nem segíti, akkor megérdemlik a sorsukat. „Ezért Nekem (nagybetűvel! – a szerző) ebből az jön le, hogy amit Én (nagybetűvel! – a szerző) képviselek az a többségnek nem jó. Ha viszont így van, akkor stratégiát váltok, nincs kölcsön nincs előleg, fizetés a törvényben előírtaknak megfelelően 5-én.” – üzeni a pórnépnek a polgármester. A polgármester, aki természetesnek veszi, hogy egy település – a mégoly érdemtelen szegények által is megválasztott –  vezetőjeként, nem ad alamizsnát, ha nincs érte szavazat. Én pedig reménykedem, hogy a kölcsön és előleg megvonása alatt azt értette, hogy csak a saját – egyébként közpénzből kapott – jövedelméből nem ad a szegényeknek pénzt, és nem a helyi újraelosztást fogja majd többségi pártszimpátia alapján átalakítani."

 

Bojár Gábor nyílt levele Heisler András MAZSIHISZ elnökhöz

"Ők “magyar honfitárs”-nak neveznek engem, Te viszont a “magyarországi zsidók” nevében gratuláltál Orbá"n Viktor választási győzelméhez. Engem nem az zavar, hogy gratuláltál, hanem az, hogy engem, zsidó származású magyart, “magyarországi zsidó”-nak tituláltál. Tudod ki hív engem így? A Kurucinfo! Velük használsz azonos nyelvet?"

 

Heim Péter a rezsicsökkentésről

"A rezsicsökkentéssel már elmentünk a falig: tovább nem lehet folytatni. A hazai lakossági gázárak lejjebb jöttek nemzetközi összevetésben, így az áramárak is. De ha a szolgáltatáson nem marad marzs, akkor ez a működtetés rovására fog menni. Konzervatív közgazdászként nem hiszek abban, hogy bármilyen ágazatot nonprofittá kellene alakítani. A profit minden gazdasági társaság működésében fontos szempont. Ha egy vállalat tisztességes versenyben profitra tesz szert, annak örülni kell, s arra kell ösztönözni, hogy azt beruházásokra fordítsa. A nyereségességet persze korlátozni is lehet, hogy ne alakuljon ki monopolprofit. Ha a kormány a nonprofit energiaszektor mellett dönt, ám legyen. Ettől én még a magánszektor szerepében és erejében hiszek. A nonprofit energiaszektor inkább baloldali gondolkodásmódra vall, ezért nem örülök neki."

A bejegyzés trackback címe:

https://karpatokszirenaja.blog.hu/api/trackback/id/tr996067816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása