Kárpátok Syrenaja

"Így készülünk szelíd háborura, mindíg magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk s míg kisebbítnek, lassan megnövünk."

HTML doboz

200px-Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg.png

Sajtószemle, 16. hét (2014. április 14-20.)

2014.04.14. 14:15 bornemissza

Csunderlik Péter véleménye a következő 4 évről

"Mivel a választási eredmények Orbán Viktort igazolják, szerintem nem fog változtatni az elmúlt négy év kormányzati politikáján és retorikáján."

 

Hont András a szárszói "értelmiségi" elitről

"A humorfaktortól és a realitásoktól eltekintve, ez a nettóorbánizmus, csak nem egy személybe sűrítve, hanem többfelé osztva. Jöjjenek valakik, és onnan fölülről tegyék rendbe a dolgokat, más tennivalónk nincs. Azzal a különbséggel, hogy ez az – a részben tévesen eszdéeszesként azonosított – attitűd, amely egyaránt fölbosszantja a létező jobboldalt, és a létező szocpártot is. Az előbbinek azt üzeni, hogy a hozzáértés kizárólag egyetlen oldalon található, s elvitatja a másik jogát, hogy érvényes, bár az övétől eltérő válaszokat adjon, és ami a jobboldalon végül nemcsak a szakértők, meg a „szakértelem mítoszának”, de teljes szakmák (matematika, pedagógia, diplomácia etc.) elvetéséhez vezetett, és a matolcsyzmusban vagy a hoffmannrózsizmusban tombolta ki magát. A szocialisták lelkének pedig ezzel hízeleg: „félünk, és idegenkedünk a néptől, így szükségünk van a szavazóitokra és az infrastruktúrátokra, de annyira ne bízzátok el magatokat, majd mi megmondjuk, hogy kiknek kell irányítaniuk” – ami időről időre artikulálatlan antiliberális kifakadásokra ingerli a párt politikusait és talpasait. Ám az Egyetlen Igaz Tudás papjai és az MSZP rendre összekényszerülnek, kölcsönösen frusztrálva egymást, és újból és újból létrehozva a technokrata menedzsmentpolitika és az osztogató, gyámolító populizmus hibridét, mert már nincs más lehetőségük. Egy a tábor, egy a Szárszó!"

 

Aristo a következő négy évről

"Sokan fel lesznek háborodva persze. A felvilágosodásból, marxizmusból és cinikus materializmusból összetákolt „világnézet” követőinek fejében úgy tűnik visszavonhatatlanul gyökeret vert az „alap” és a „felépítmény” primitív marxi dichotómiája, hirdetve az „alap” a gazdaság primátusát, az így, vagy úgy, de másodlagosnak gondolt „felépítménnyel”, a szellemmel szemben; amit a legjobb esetben sem tartanak másnak, mint valami lila, értelmiségi nyavalygásnak. Pedig tévednek, mert nem a gazdagság tesz magabiztossá, hanem a magabiztosság tesz gazdaggá bennünket."

A bejegyzés trackback címe:

https://karpatokszirenaja.blog.hu/api/trackback/id/tr416030523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása