Kárpátok Syrenaja

"Így készülünk szelíd háborura, mindíg magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk s míg kisebbítnek, lassan megnövünk."

HTML doboz

200px-Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg.png

Puzsérról

2014.03.30. 00:57 bornemissza

2014. március 28. péntek, Széll Kálmán tér - Nemdebár (Budapest), LMP-s lakossági fórum

Puzsér eddig sem volt a kedvenceim között, de őszinte érdeklődéssel mentem a több szempontból is kötelező, "munkaköri kötelességeim részét képező" lakossági fórumra. Kiváncsi voltam, hogy milyen ez az ember élőben.

Nos, - ha lehet - még rosszabb mint felvételről.

Puszér magát biztosan a demokrácia lángpallossal felszerelt őrének tekinti, de alapvető demokratikus értékek hiányoznak belőle. Nem a szavak szintjén, hanem a viselkedésében:

- nem hagy szóhoz jutni másokat,

- szerelmes a saját hangjába,

- tökéletesen hajthatatlan,

- semmi nyitottság nincs benne arra, hogy vitapartnerét meghallgassa,

- tökéletesen elképzelhetetlen, hogy bármilyen kérdésben belássa: nem volt igaza.

Nem több egy vásári kortesnél, aki akkor érzi magát elemében, ha kritizálhat, megkérdőjelezhet, fikázhat és köpködhet. Ellenben, amikor valami konstruktív javaslatot várna tőle az ember, kényelmesen hátradől, ölbe tett kezeivel jelzi, hogy az nem az ő dolga, az nem az ő felelőssége.

Igazi felelőtlen köpködő. Az a típus, aki oly sokszor kapott már hatalmat véres (általában kommunista) forradalmak idején, aki ötlettelenségét öldökléssel pótolta, valódi megoldási javaslatok helyett állandó ellenségkép képzésével ad lendületet szeretett forradalmának.

De szerencsére forradalomról egyelőre szó sincsen, és ahogy nézem, Puzsérnak nincsenek hatalmi ambíciói, egyáltalán nem szeretne pozícióba kerülni. Megmarad - valószínűleg örök életére - annak, ami: (egyesek szerint) szórakoztató médiabohócnak, aki valódi pozíció és érdemi tettek nélkül tudja a legjobban segíteni az országot. Azzal, ha csak a szája jár és nem a keze...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karpatokszirenaja.blog.hu/api/trackback/id/tr615885187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása