Kárpátok Syrenaja

"Így készülünk szelíd háborura, mindíg magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk s míg kisebbítnek, lassan megnövünk."

HTML doboz

200px-Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg.png

Bajnairól és az Együtt-PM jövőjéről

2014.04.16. 15:17 bornemissza

Bajnai a múlt héten bejelentette, hogy nem ül be sem az Országgyűlésbe, sem pedig az EP-be, mivel ő inkább a kormányzásban van otthon, az az ő világa, és nem a mindennapi politizálás, korteskedés...

Mit várt Bajnai? Hogy két évnyi lagymatag, erőtlen és lelketlen kampányolás után legyőzhet egy ereje teljében lévő majd' negyedszázados bölényt?

Mindenestre vicces és ugyanakkor talán bölcs, hogy az amerikai zsebpénz elköltése után a külföldi és "baloldali" mértékadó szalonok üdvöskéje, a legendás felszámolóbiztos most lelép, így jelenlétével a jövőben nem fogja akadályozni az Orbán-kormánnyal szembeni valódi és hiteles alternatíva megszületését és megerősödését.

Kiváncsi vagyok, hogy mit éreznek azok, akik miatta álltak/fogtak össze, akik miatta koptatták az arcukat a baloldali összefogásban (Gyurcsány és Fodor Gábor mellett), akik miatta téptek szét egy hiteles és fejlődőképes parlamenti pártot. Ezzel Bajnai egészen egyszerűen elárulta őket.

Az Együtt-PM nevű választási formáció Bajnai visszavonulásának bejelentésével az április 6-i eredmények és Bajnai komolytalansága okán megbukott és elvesztette minden létjogosultságát, ugyanis ez a szörnyszülött patyomkin-mozgalom, ez a vegyesfelvágott csak és kizárólag egy cél érdekében jött létre és működött: Bajnai miniszterelnöki ambíciói miatt.

Nyilván sokan érezték úgy, hogy Bajnai kicsit idejekorán hagyja őket cserben és lép le. Sokan még ácsingóznak egy kényelmes EP-mandátumra, ezért Bajnai az előző hétvégén még megemberelte magát, és tartott egy utolsó unott, de lelkesítőnek szánt beszédet. Bejelentette, hogy ő "úgy fog küzdeni, mintha az életéért küzdene..."

Hát majd meglátjuk. A mérleg úgy áll, hogy a bizonytalan jövőt választó és eredeti különutasság mellett kitartó LMP-sek 5, míg a szakadárságot és a szárszói gerontokraták kánonjának való megfelelést választó PM-esek mindösszesen 1 mandátumot kapnak az új Országgyűlésben, és azt sem saját jogon. Nagy a tétje tehát az EP-választásnak e két formáció számára, hiszen most dől el, hogy

1. az LMP szavazói mennyire fegyelmezettek, és mennyire tudja az alternatív párt újra megugrani az 5 %-os küszöböt, illetve

2. az Együtt-PM mire képes önállóan, hány százalékot tud hozni nemcsak Gyurcsány és Fodor lejáratott arca nélkül, de úgy is, hogy a fegyelmezett szoci szavazók ezúttal nem őket fogják támogatni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karpatokszirenaja.blog.hu/api/trackback/id/tr896043147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása