Kárpátok Syrenaja

"Így készülünk szelíd háborura, mindíg magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk s míg kisebbítnek, lassan megnövünk."

HTML doboz

200px-Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg.png

A Bánffy Társaság kiáltványa a világ magyarságához

2014.03.06. 16:29 bornemissza

"Így készülünk szelíd háborura, mindíg magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk s míg kisebbítnek, lassan megnövünk." (Dsida Jenő)

 

Világ magyarjai egyesüljetek!

A 21. század elejére megérett a helyzet, hogy a magyarság szine-java, a magyar jövőért aggódó öntudatos magyar polgárok összefogjanak egy nagy közös célért: a magyar kultúra, a magyar nyelv megmaradásáért, terjesztéséért és fejlesztéséért.

Ennek érdekében maroknyi, az ószövetségi Gedeon seregénél és kisebb számú anyaországi magyar összefogott és a mai napon megalapitotta a Bánffy Társaságot.

Hisszük, hogy amilyen kevesen vagyunk ma, olyan sokan leszünk holnap - azzal együtt, hogy hitünk szerint a Mozgalom ereje sosem a létszámában, hanem az összetartásában, kitartásában és céljainak szükségszerűségében lesz!

Hiszünk a hagyományos értékek (úgymint a család, a hit) nemzetmegtartó erejében. Vezérlő elveink: Christus - Patria - Virtus; azaz: kereszténység, hazaszeretet és erény! Ezek nélkül semmik vagyunk.

Hisszük, hogy minden magyar közösség - és igy a magyarság - megmaradásának, megerősödésének és virágzásának záloga az öntudatos, jogaiért és hagyományaiért küzdeni akaró és tudó polgárság és a polgári társadalom. Erős nemzet csak erős, egymáshoz erős kötelékekkel, ezer szállal kötődő polgárokból, erős családokból és erős polgári önszerveződésekből lehet. Mindezeknek kedvező táptalajt az állam demokratikus és jogállami berendezkedése jelenthet.

Éppen ezért a Mozgalom minden erejével küzdeni fog azon államok demokratikus és jogállami berendezkedéséért, ahol magyarok élnek, különös tekintettel az anyaországra: Magyarországra!

Hiszünk abban, hogy a magyar nemzet kultúrájának alapja az európai zsidó-keresztény-antik(latin-görög) tradíció, mely a magyarság orientációját egyértelműen az ún. "Nyugat" felé helyezi. Történelmi szükségszerűség és évszázados tanulság, hogy az előremutató és a nemzet megerősödését szolgáló folyamatok, jelenségek mind-mind a Nyugat és nem a Kelet irányából indultak és érkeztek a nemzethez!

Hiszünk a határok nélküli magyar nemzetben, melyet a faji egyszínűség helyett a közös kulturális és nyelvi gyökerek tesznek egységes és erős nemzetté! A nemzet erejének legmegbízhatóbb külső mutatója a magyar nyelv helyzete, éppen ezért minden erőnkkel azon leszünk, hogy a magyarul tudók számát folyamatosan növeljük. Erős és karakteres nemzet nyelvét a világ minden polgára szívesebben tanulja meg.

Hisszük, hogy a magyar nemzet egységét hosszútávon az ún. "látens revizionizmus" politikája szolgálja. Ennek a hosszútávú irányelvnek az alapja a Bánffy Miklós gróftól (is) származó "Mindig gondolni reá, és sohasem beszélni róla" (eredetileg a francia radikális köztársasági politikustól, León Gambettától származó - "Y penser toujours, n'en parler jamais!") politikája. Ennek megfelelően nyíltan egy meghatározó véleményformáló sem képviselheti a nyílt revizionizmus politikáját, mert az a kisantant szövetségét élesztheti újra. Ehelyett megfontolt, egyáltalán nem hangos, de annál bölcsebb és hosszútávon gondolkodó revíziós politikára van szükség, melyet minden mozgalmi tagnak, minden magyarnak katonai fegyelmezettséggel kell szolgálnia. Így az éppen adódó történelmi pillanatokban tett határozott lépésekkel elérhető, hogy az anyaország területe magyarlakta területekkel bővüljön.

A magyar nemzet másik meghatározó külpolitikai irányvonala a következő: "Nincsenek örök barátaink vagy örök ellenségeink; az érdekeink örökérvényűek, és nekünk azokat kell szolgálnunk!" (Lord Palmerston - "We have no eternal allies and we have no perpetual enemies. Our interest are eternal and perpetual and those interests it is our duty to follow."). Azaz ügyesen, és a tisztesség látszatára mindig ügyelve kell megtartanunk vagy megváltoztatnunk szövetségeseinket!

Hitünk szerint a nemzet fejlődésének legbiztosabb útja a fenntartható fejlődés politikája, amely lehetőséget ad arra, hogy a jövendő nemzedékekre is gondolva a nemzet fennmaradása hosszútávon biztosított legyen. Éppen ezért ezen iránymutatásnak megfelelően minden lehetséges erőforrást a felelős gyereknevelés támogatására, utódaink nevelésére és taníttatására kell fordítanunk és emellett minden, a gazdaság fejlődését segítő intézkedés esetén fontos szempont kell hogy legyen a nemzet és Kárpát-medence természeti és történelmi emlékeinek megőrzése. Semmilyen rövid-hosszútávú gazdasági fejlődés nem ér annyit, hogy sárba tiporjuk az évezredek alatt felhalmozott kincseket.

Aki magyar, velünk tart! Isten minket úgy segéljen, ámen.

Budapest, 2014.03.06.

A bejegyzés trackback címe:

https://karpatokszirenaja.blog.hu/api/trackback/id/tr685740276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása